3 warmtebronnen die de smaak van voedsel beïnvloeden

3 warmtebronnen die de smaak van voedsel beïnvloeden

Tegenwoordig gebruiken de meeste barbecues houtskool of gas als hun belangrijkste warmtebron. Beide manieren zijn effectieve kookmethodes, maar missen een smaakelement als het op smaak aankomt. Dat ontbrekende element is rook. Niets kan de smaak vervangen of imiteren van druppels die hete sintels raken en een rook creëren die de lucht parfumeert. Veel mensen proberen houtsnippers, brokken of pellets toe te voegen aan hun houtskool- of gasgrill om meer smaak te geven. Deze manier kan werken, maar waarom zou je slechts één Hersey-kus willen als je de hele chocoladereep zou kunnen hebben? In dit artikel bespreken we hoe verschillende warmtebronnen de smaak van je eten beïnvloeden.

Gasgrills

Gasgrills zijn het meest voorkomende type grills omdat ze normaal gesproken het gemakkelijkst te bedienen zijn. Met een handomdraai regel je de warmte. Wat is het probleem dan? Gas doet niets om je eten op smaak te brengen. Het gas combineert met zuurstof om te ontbranden. De reactie produceert kooldioxide, waterdamp, koolmonoxide en niet veel anders.

Je hebt een vorm van houtproduct of enorme hoeveelheden druppels nodig om smaak aan je eten te geven. We raden aan om folie of een rookdoos te gebruiken om houtsnippers toe te voegen aan je gasbarbecue. Dit geeft je eten die extra kick om mensen omver te blazen.

Houtskoolgrills

Houtskool is bijna de zuiverste vorm van koolstof. Houtskool wordt gemaakt van het verbranden van hout in een oven die boven de 1000 graden Fahrenheit reikt. Het brandt iets heter dan hout en als je houtskool aansteekt, komt er witte rook uit. U wilt uw eten pas toevoegen als een witte laag as de houtskool bedekt.

Houtskool heeft minder verbrandingsbijproducten om het voedsel op smaak te brengen. We raden aan om gedroogde houtbrokjes aan je hete kolen toe te voegen. Er is enige discussie over of je je stukken hout moet laten weken voordat je ze aan de grill toevoegt. We ontdekten dat als je ze laat weken, de temperatuur van de grill daalt en dat de kwaliteit van de rook niet hetzelfde is. Als je houtblokken gaat toevoegen, strooi ze dan gewoon over de hete kolen en je bent klaar om te gaan.

Houtgrills

Houtgestookte grills zijn onze favoriete manier om te grillen. De beste houtsoorten om te grillen of te roken zijn ovengedroogd brandhout zoals eiken en hickory. Als wat je kookt lang duurt, kun je het beste houtblokken of grotere stukken hout gebruiken, omdat deze langzamer rook afgeven. Als u voor een kortere periode kookt, kunt u het beste houtsnippers of pellets gebruiken, omdat deze in korte tijd meer rook produceren.

Rook van hout kan variëren door een breed scala aan kleuren. Deze kleuren zijn afhankelijk van de deeltjesgrootte en hoe het licht reflecteert. De meeste mensen associëren rook met grijs of zwart zijn. Deze rookkleuren betekenen dat het vuur hongert naar zuurstof. De beste kleur om te koken is ofwel wit voor korte koks, of blauw voor lang. Beide kleuren zullen een laag bast op uw voedsel geven dat het smaakprofiel zal verhogen.

Geplaatst in: Brandhout, Koken

Geplaatst door: Brandhout-wnkel.nl

Reageer mee op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Of lees dit artikel

Direct online brandhout bestellen