Restaurants met open haarden of houtgrills zijn ongetwijfeld stijlvol, maar er is meer nodig dan een brullende vlam of een mooie haard om een ​​gastvrije eetsfeer te creëren. Eetgelegenheden die willen opvallen, moeten hun haarden correct gebruiken en het kiezen van het beste hout voor de klus is een van de belangrijkste stappen.

Laat u niet misleiden door te geloven dat al het brandhout gelijk is – uw keuze kan een enorme impact hebben op hoe mensen reageren op uw zorgvuldig ontworpen eetomgeving. Dit is wat u moet weten over het kiezen van de beste soorten brandhout voor uw bedrijf en zijn gasten.

Niet al het hout brandt op dezelfde manier

Specifieke soorten brandhout hebben unieke eigenschappen als het gaat om hun samenstelling en fysieke structuur. Hoewel al het brandhout bijvoorbeeld is gekruid of gedroogd tot een relatief uniform vochtgehalte, vertonen verschillende boomsoorten verschillende brandeigenschappen, afhankelijk van het gebruik in een oven of in een open haard.

Hoe kunnen dergelijke variaties de eetervaringen van uw klanten beïnvloeden? Hier zijn een paar interessante manieren om veelvoorkomende soorten brandhout te gebruiken in uw restaurant in Wisconsin:

  • Sommige soorten, zoals esdoorn en eik, branden langzamer, wat kan bijdragen aan een meer ontspannen sfeer. Uw personeel hoeft minder vaak houtblokken toe te voegen.
  • Bomen zoals witte essen branden netjes, wat misschien meer geschikt is voor vintage locaties met lastige rookkanalen of slechte ventilatie.
  • Houtsoorten als berken, witte essen en esdoorn staan ​​erom bekend veel warmte te produceren. Dit zijn niet altijd de meest comfortabele opties voor diners, maar ze zijn geweldig om te grillen en te koken.
  • Berken en kersen staan ​​bekend om hun verleidelijke geuren, die eetervaringen kunnen verbeteren door ze een rustieke uitstraling te geven.
  • Kers en sprinkhaan produceren blauwachtige vlammen die kunnen dienen als aantrekkelijke contrapunten voor sfeerverlichting.

De toon zetten voor uw etablissement

Elk restaurant is anders, dus het is misschien het verstandigst om te experimenteren met verschillende houtsmaken. Door met een brandhoutexpert te praten over wat er beschikbaar is, kunt u ook opties kiezen die het gevoel van verbondenheid van uw etablissement met de lokale gemeenschap versterken. Uw klanten kunnen bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn om te weten dat u brandhout uit hun omgeving stookt.

Kwaliteitshout plukken

Niet al het hout is even geschikt voor restaurantomgevingen. Het is van vitaal belang om een ​​bron te selecteren die goed gekruide, op kwaliteit gecontroleerde logs levert. Insecten en andere verontreinigingen kunnen bijdragen aan ongezonde aansprakelijkheidssituaties in uw restaurant — Met name het verbranden of opslaan van rot, onjuist gekruid hout kan schimmel in uw hele etablissement verspreiden.

Gebruik je het beste hout?

Het kiezen van de juiste soorten brandhout voor uw restaurant vergt ervaring. Of je het hout nu gebruikt om een ​​kenmerkend gerecht te maken of eters warm te houden in je exclusieve buitenstoelen, het is slim om op de hoogte te blijven door samen te werken met een expert.