De vogels zingen en de natuur begint in al haar glorie te bloeien! Dit is ook het perfecte moment om in de kalender te kijken en plannen te maken voor de volgende kampeertrip in de komende maanden! Als het gaat om heerlijk eten tijdens het koken op een houtvuur tijdens een kampeertrip, is het eerste dat u moet bepalen of u aan het backpacken of autokamperen bent.
De meeste gezinsgerichte kampeertochten in de buitenlucht, slapen in tenten, zijn echt autokampeertochten. Wanneer dat het geval is, zijn de items die nodig zijn om maaltijden te bereiden boven een brandend kampvuur niet zo beperkt. Als het er echter om gaat de auto ver weg te parkeren of naar het buitenland te reizen om een buitenlands pad te bewandelen tijdens het backpacken, is wat nodig is om succesvol te koken boven een houtvuur een ander verhaal.
Nooit bang zijn! Als het gaat om backpacktochten, zijn er een aantal geweldige opties om heerlijke maaltijden te nuttigen terwijl je geniet van het buitenleven. Het is een kwestie van een goede planning en de economie van de ruimte.
Pak de kachel in, niet de brandstof
Er zijn veel opties voor kampeerkachels voor de fanatieke backpacker. Als hout echter niet de primaire brandstofbron is, moeten andere soorten brandstof (d.w.z. propaan, witgas, alcohol) worden verpakt, wat kostbare ruimte in beslag neemt in een toch al volgepropte rugzak. Een ander ding om te bepalen is of smaak of gemak de grootste zorgen zijn.
Bij het plannen van een krachtige wandeltocht ergens in de Verenigde Staten, zoals de Appalachian Trail of in het buitenland in Europa, Azië of een ander deel van de wereld, kan gemak een grotere zorg zijn. Als uw backpackreis echter in een goed bebost gebied zal plaatsvinden, zonder agressieve tijdsbeperkingen, beknibbel dan niet op smaak. Gebruik de heerlijke smaak die houtgestookt koken biedt voor maaltijden om de buitenervaring tijdens de hele reis te maximaliseren.
Kookbenodigdheden voor backpackers
Tijdens het backpacken is de grootste zorg de ruimte. Als een kachel de voorkeursmanier is om te koken, maak er dan ruimte voor, gebruik anders je innerlijke holbewoner en bouw een vuurplaats bij elke stop. Succesvol buiten koken tijdens het kamperen vergt planning. Overweeg om ruimte in de rugzak te maken voor het volgende om de kookmogelijkheden en in sommige gevallen de smaak te vergroten:
- Waterdichte wedstrijden
- Mes
- Aluminiumfolie
- Lichtgewicht kookrooster (bijv. roestvrijstalen cake-koelrek)
- Basiskruiden – peper- en zoutvaatjes & 1 eetlepel uienpoeder, knoflookpoeder en cayennepeper
- Gebruik een aluminium rooster en folie op het kampvuur
De meeste campings in nationale parken hebben aangewezen vuurkorven. Als deze aanwezig zijn, gebruik ze dan. Als dat niet het geval is, kies dan een locatie die minstens 2 meter verwijderd is van struiken, woningen of brandbare stoffen (aanstekervloeistof, alcoholische dranken, enz.), en creëer daaromheen een U-vormige omtrek met rotsen of groene boomstammen.
Het belangrijkste om te onthouden is dat houtvuren meer tijd nodig hebben om te bouwen en op te koken. Wacht niet tot je honger hebt om de vuurplaats te maken, het vuur aan te steken en voedsel te koken. Een goede vuistregel is om het kookproces een uur voordat je wilt eten te beginnen. Dat zou je voldoende tijd moeten geven voordat je uitgehongerd wordt!
Voordat je gaat inpakken en de deur uitgaat, moet je eerst weten of er een brandverbod in het gebied is. Veiligheid is altijd het belangrijkste aspect van een kampeertrip. Wees niet de oorzaak van milieuschade of gecompromitteerde veiligheid voor uzelf of anderen. Plan vooruit om de beste kampeertrip ooit te maken!
Foto door: Вадим Маркин