Een van de gemakkelijkste manieren om uw vlees een andere smaak te geven, is door ovengedroogd kookhout te gebruiken. Wanneer deze houtsoorten roken, verbeteren ze je eten door een sappige en uitgesproken smaak te geven. De blogpost van vandaag gaat over de verschillende houtsoorten, of je ze nu moet laten weken of niet, en hoe je ze kunt gebruiken in je dagelijkse barbecue in de achtertuin.
Wat zijn houtsnippers?
Spaanders zijn spaanders en houtsnippers van stammen en hebben over het algemeen een hoge brandsnelheid.
Wat zijn houtblokken?
Brokken zijn meestal kleine stukjes hout die meer tijd nodig hebben om te ontbranden, maar die tot een uur kunnen branden in een grill.
Moet je het hout weken of niet?
De meeste experts zijn het erover eens dat weken niet nodig is voor houtblokken, maar ideaal is voor houtsnippers, omdat het kleinere stukken hout zijn en sneller verbranden. Het verlengt de houdbaarheid van de frites en geeft extra smaak aan het vlees.
Waar moet je je houtsnippers in laten weken?
Suggesties zijn onder meer:
- Appelsap/li>
- Wijn en wijn/li>
- Brandewijn
Maar de realiteit is, het is helemaal aan jou!
Hoe lang moet je je chips weken?: De aanbevolen tijd is 30+ minuten.
Welk vlees doet het het beste met houtsnippers?: Kleine stukjes vlees, zoals worstjes, kipfilets en kleinere stukjes biefstuk.
Welk vlees kookt het beste met stukken hout?: Hele kippen, ribben en grote stukken biefstuk worden het lekkerst met stukjes hout.
Chips of stukjes gebruiken op een houtskoolgrill
Zodra je kolen helemaal grijs zijn, plaats je houtsnippers of brokken direct op de houtskool. Wacht ongeveer 1 minuut totdat de chips niet meer vlammen en 5 minuten totdat de stukjes hetzelfde doen, voordat je je vlees erop legt.
Gebruik frites als uw grilltijd 10 minuten of minder is. Gebruik voor langere kooktijden houtblokken.
Chips of stukjes gebruiken op een propaangrill?
Leg de stukken hout op het grilloppervlak rond het vlees. Doe het deksel naar beneden en je vlees zal de rooksmaak van het hout absorberen.